leden 2019

Novinkou v nabídce je nová stanice hlastele s typovým označením APS 3xx.2 EV. Jedná se o zcela nově přeprtaovanou mikrofoní stanici a to jednak po stránce designové, tak po stránce technické. LED přiřatzené jenotlivým tlačáítkům mohou mít programově přiřazenou barvu a typ indikace, což rozšiřuje a zpřehledňuje informace uživatele. Více infiormací v sekci APS mikrofony

Duben 2019

Novinkou ve výrobním programu společnosti g+m elektronik a.g. je kompaktní evakuační systém VA-500, určený pro malé a střední instalace. Podrobnější informace najdete v sekci VA-500. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat telefonicky neb o e-mailem.

Normy ČSN/EN 54-16, ČSN/EN 60849

Elektroakustické výstražné systémy poskytují varování a informace osob v oblastech s nebezpečím pomocí pokynů rozhlasových vysílaných automaticky nebo ručně. Jasné a snadno pochopitelné pokyny navádějí osoby vystavené nebezpečí rychle ven z nebezpečného prostoru a systém také umožňuje řízení vysílání dalších, specifických evakuačních pokynů. Elektroakustické výstaržné systémy svými jasnými pokyny proto zabraňují vzniku nebezpečné paniky a urychlují evakuace šetřením drahocených minut.

Samozřejmě, že elektroakustický varovný systém dělá v nouzi pouze to, co je nutné pro zaručení funkce v případě nouze. Účelem norem ČSN/EN 60849 a ČSN/EN 54-16 je zaručit 100% funkčnost systému prostřednictvím stálého elektronického monitorování celé signálové cesty, od mikrofonní kmitačky, přes digitální záznamník s uloženými evakuačními pokyny, zesilovače apod., až po každý jednotlivý reproduktor.

V Evropě existuje v současné době 13 autorizovaných zkušeben, které mohou provádět kontrolvat shodu evakuačních systému s ČSN/EN 54-16.

g+m elektronik ag již nyní spllnil požadavky nové normy ČSN/ EN 54-16 a je držitelem příslušného certifikátu vydaného laboratoří CNBOP (certifikát č. 1438).

Všechna evakuační zařízení pak musí být dle nařízení CE v souladu v touto normou již od března 2011.

en

Proč evakuační systém?

V případě nouze, sirény a gongy neobjasní skutečnou situaci dostatečně jasně..To platí zejména o budovy, kde většina návštěvníků není obeznámena s evakuačními postupy. Nouzových situací, které jsou svou povahou nepředvídatelné a mohou se rychle měnit, proto technologie zajišťující detekci zabezpečovacích systémů jim musí  umožňovat reagovat odpovídajícím způsobem.

Plošné šíření zpráv!

Vzhledem k tomu, že na gongy a sirény nejsou dostatečně spolehlivé na to, jak předat hlášení většině lidí, mohou být právě systémy evakuačního rozhlasu, za použití předem nahraných zpráv "skutečné řeči", jednoznačnější v informacích o nebezpečí a mnohem účinnější v podpoře nejbezpečnějších reakcich.

Typické aplikace

Přestože evakuační systémy pracují spolehlivě ve všech budovách, jsou vhodné zejména pro následující aplikace:

kanceláře letiště soudní budovy
nákupní centra hotely kina & divadla
centra vcolného času stadiony muzea a galerie
obchodní domy nemocnica autobusová/vlaková nádraží
supermarkety výrobní podniky školy & univerzity

 pdf Leták EN 60849      pdf  Leták EN 54-16

  • Luxembourg Plaza Praha
  • Justiční palác Praha
  • OC Géčko Liberec
  • ČSOB ústředí Praha
  • Univerzita Pardubice
  • Škoda Mladá Boleslav
  • City Tower Praha
  • Nemocnice Kladno

 

© Ing. Aleš Drábek 2012 |

Obchodní centra, kancelářské budovy, hotely, nemocnice, továrny

v souladu s EN 54-16/EN 60849

digitální zesilovače třídy D

otevřená architektura

síťování přes LAN